Eendaagse workshop

Op zondag 2 oktober mocht ik deelnemen aan de workshop van mooi moederbrein.

Het was een heerlijke middag om samen met 4 zwangere vrouwen de verdieping in te gaan en daarnaast ook nog een heerlijk verwend te worden. Dit was voor mij een extra momentje om weer even bewust bezig te zijn met mijzelf en mijn kindje in mijn buik. Die middag heeft mij enorm veel verrijking en kracht gegeven, Met behulp van Sylvie weet ik hoe belangrijk het is om mijn wensen tijdens de zwangerschap en de bevalling uit te sreken en hierdoor een goede voorbereiding te hebben op de koms van mijn kleintje.


Waar ik eerst dacht dat de bevalling iets was waar ik vooral moet luisteren naar de verloskundige of medici, weet ik nu dat ik vooral moet luisteren naar mijzelf. Ik draag dit kindje, ik zorg voor dit kindje en ik ga dit kindje ter wereld brengen. Wij als moeder hebben de kracht en het instinct om dit te kunnen en hebben vooral andere mensen nodig om naast ons te staan.

Het geeft een enorm magisch gevoel om op deze manier met mijn kindje bezig te zijn. Alsof je nog meer verbonden bent, elkaar nog sterker voelt en precies te weten van elkaar wat we nodig hebben.

Dit geeft mij rust, waardoor ik nog meer kan genieten van deze bijzondere periode.

Ik ben hier ontzettend dankbaar voor! Een echte aanrader (must) voor andere zwangere vrouwen.


- Maica oktober 2022

Geboortetrauma herstel

Ik besefte eerst niet dat ik een 'bevaltrauma' kon hebben.
Ja, de bevalling van mijn zoontje was heftig en door de verloskundige en specialist ook zo gelabeld, maar ik zat destijds zo in een bubbel dat ik dacht dat het langs me heen was gegaan.
Toch had ik na een jaar nog steeds last van allerlei vage klachten. Mijn hormoonbalans was zoek, ik voelde me niet mezelf, ik had een schildklierontsteking gehad, was flink afgevallen, had een laag libido en een zwakke bekkenbodem.

Door het eerste herstelgesprek met Sylvie is al zoveel gaan stromen. Zowel tijdens het gesprek als daarna kreeg ik mooie inzichten die me verder hielpen. Ze creeert een fijne sfeer en stelt goede vragen waarbij er ruimte is voor hoe de bevalling is geweest en ook voor hoe je had gehoopt hoe de bevalling zou zijn.  Ik heb het als heel prettig en veilig ervaren, toaal niet eng of spannend. Juist heel fijn om op een andere manier je bevalling te verwerken. Door Sylvie heb ik deze echt meer een plek kunnen geven.

Aansluitend heb ik op Sylvie's advies nog een kuur met supplementen gedaan en ik voel me echt beter, fysiek en mentaal. Niet meer precies de oude, maar juist dat heb ik ook los kunnen laten: ik hoef niet meer te streven naar mijn 'oude ik', maar ik omarm mijn 'nieuwe ik': de vrouw die ik was én de moeder die ik nu ben geworden.

- Anoniem augustus 2022

Geboortetrauma herstel

Na een hele zware bevalling had ik veel klachten. Zowel fysiek als mentaal.

Ik kon niet voor mijn baby zorgen en moest alle zorg uit handen geven. Dit begon al direct na de bevalling in het ziekenhuis, maar ook de weken erna thuis, Mijn frustraties werkte door op de sfeer thuis, het contact met mijn partner, maar voor mij het belangrijkste: het contact met mijn baby.


Ik twijfelde of het traumaherstelgesprek zin zou hebben voor mij, ik had toch geen trauma?

Ik ben heel blij de stap te hebben gezet en samen met Sylvie het traumaherstelgesprek te voeren.
Tijdens het gesprek werd het voor mij pas duidelijk hoe 'op slot' ik zat, ik kon nauwelijks bij mijn gevoel.
Tijdens en na dit gesprek lukte het steeds beter en kwamen daar dan ook de kraamtranen. Eindelijk had ik het gevoel dat ik op de 'juiste' manier zaken aan het verwerken was. Dit voelde erg bevrijdend en na het eerste evaluatiemoment kon ik Sylvie vertellen dat de band met mijn baby een stuk verbeterd was.

- Judith juni 2022

1 op 1 zwangerschapsbegeleiding
Super fijne cursus gevolgd bij en vooral met Sylvie. Ik beval in vertrouwen, dat hebben wij zeker gedaan.
Wij zijn jou heel dankbaar.  Dat je ons mee hebt genomen op een reis die geleid heeft tot een heel bijzondere bevalling. Mijn droom is uitgekomen. Bedankt voor je lieve, fijne gesprekken, je aanmoedigen en het vertrouwen in mezef wat je nog meer hebt versterkt.


- Stephanie april 2022

1 op 1 zwangerschapsbegeleiding

Samen met Sylvie heb ik mij voorbereid op de bevalling en kraamperiode. Ik heb geleerd dichter bij mijzelf te staan en bewust keuzes te maken voor mijzelf, mijn bestaande en toekomstige gezin. 
Je hebt veel meer inspraak in je bevalling en nazorg dat ik vooraf dacht. Al in de zwangerschap word je vaak geconfronteerd met keuzes die voor je worden gemaakt of keuzes die voor een hulpverlener makkelijker zijn.
Sylvie volgt je tijdens de zwangerschapsbegeleiding maar maakt je bewust dat je zelf aan het roer mag (moet) staan, voor jezelf, voor je gezin. Het is jouw bevalling, jouw proces en jouw leven. Hoe je bevalling uiteindelijk verloopt heb je niet (geheel) in de hand, wat je wel in de hand hebt zijn de keuzes die je tijdens je bevalling maakt. De regie heb je zelf en dat is wat zo onzettend waardevol is aan deze voorbereiding. 

Sylvie is een ontzettend lief en zacht persoon die je absoluut in je kracht zet. Ze doet dit werk met heel haar hart en dat is absoluut merkbaar. Dank je wel voor alles Sylvie.

Bij een volgende zwangerschap zou ik dit absoluut weer doen.


- Judith april 2022